Dzisiaj pokaże wam przepis na najlepsze talarki które jedliście.
Składniki
- Ziemniaki ( na zdjęciach robiłam z 6 i smażyłam je godzinę.
- Słodka papryka (nie trzeba ale warto)
- Dużo oleju

Obieramy, myjemy i kroimy ziemniaki na jak najcieńsze plasterki(mi wyszły 2 miski pokrojonych ziemniaków).

Rozgrzewamy patelnie z olejem i wrzucamy talarki tak żeby nie nachodziły na siebie czekamy aż będą przypieczone na jednej stronie.

Następnie wszystkie przewracamy na drugą stronę, jak będą z obu stron złociste zdejmujemy, kiedy zdejmiemy z obu patelni dodajemy szczyptę lub dwie słodkiej papryki. Wykonujemy te kilka kroków w kółko aż usmażymy wszystko, jeśli w trakcie zacznie się kończyć olej na patelni dolewamy.

Morze trochę czasochłonne ale warte.
