Przepis na dubajską czekoladę- ostatni hit Internetu.
Składniki:
- 400 gram kremu pistacjowego
- 100 gram ciasta Kadafi (można użyć także ciasta filo)
- 3,05 czekolady Wedel (90 gram)
- Masło (około 1/4 kostki)
Na początek kroimy ciasto filo albo cisto Kadafi na drobne części a następnie podsmażamy (chyba że używasz podsmażonego ciasta Kadafi).
Należy bardzo uważać aby go nie przypalić.

Potem roztapiamy 2 czekolady w kąpieli wodnej a następnie dokładnie ją rozsmarowujemy po foremkach na czekoladę ( powinno wyjść około 2 foremki) i wsadzamy je na 30 min do lodówki.

W tym czasie mieszamy ciasto Kadafi z kremem pistacjowym.

Po wyciągnięciu z lodówki foremek wsypujemy do nich przygotowane wcześniej nadzienie i nalewamy resztą czekolady także roztopioną w kąpieli wodnej.

Na sam koniec wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Po wyciągnięciu ostrożnie wyjmujemy żeby się nie rozpadła i kroimy najlepiej nożem tak piłując.
